IJzerwerkerkade 41
3077 MC Rotterdam
Havennr. 1095
Nederland

  Tel : +31 (0)10 - 48 34 888
  E-mail : info@eerlandshiprepair.nl

Correspondentie adres:
Postbus 9134
3007 AC Rotterdam

Na kantoortijd:

  W.H. Eerland - Directeur : 06-5334 6108
Loading Maphome . projectenoverzicht . . drijvend golfslagbad

Projecten

Drijvend golfslagbad

 

 

 

Voor een trainingsinstituut op de Maasvlakte heeft Eerland Shiprepair een overdekt golfslagbad  gebouwd.

 

Dit golfslagbad hebben wij gebouwd op de dubbele bodem van het Oosterscheldewerken schip “Cardium”. Er is een waterbassin van 3 meter diep met een inhoud van ca. 1500 m3 opgelast. Het zwemwater wordt gefilterd door twee zandbedfilters en gechloreerd.

 

Onderdeks zijn was- en kleedruimtes voorzien. In een aparte machinekamer hebben we de noodstroom generator geplaatst alsmede de zandbedfilters, chloor- en zuurpompen en ook de blower welke de golven in het bad aanjaagt.

 

Onder een platform zijn diverse zware ventilatoren met sproeiers opgehangen en kan windkracht 8 met slagregens opgewekt worden. De golfmachine kan golven van 1,5 meter hoog maken. Aan het plafond is een hijslier gemaakt zoals deze in een reddingshelikopter aanwezig is. Een stroboscooplamp zorgt voor hetzelfde effect als gered worden met een echte helikopter. In een nagemaakte helikopter, welke onderwater gelaten kan worden en rond draait, wordt cursisten geleerd om onder water te ontsnappen. In de wand van het bassin hebben we onder water een aantal ramen aangebracht waardoor cursisten eerst “droog” kunnen aanschouwen wat er staat te gebeuren.